Goedkoop wokken
Wokken is gezond en lekker. Vind hier een wokrestaurant bij jou in de buurt! Of lees verder over thuis wokken.
Lekker en goedkoop eten in de buurt? Ga wokken! Er zijn veel wokrestaurants in Nederland. Vind hieronder in de woklijst alle wokrestaurants. En geef je recensie. Lees hier verder over wokken.
Niets gevonden in je buurt? Zoek dan naar een goed en goedkoop restaurant met een hoofdgerecht of dagmenu voor tien euro!
Amersfoort wokrestaurant a1-plaza
Amsterdam wokrestaurant Sizzling Wok
Almere wokrestaurant Atlantis
Almere wokrestaurant Gouden Huis
Baarle Nassau wokrestaurant Wok Wonderland
Breda wokrestaurant Mr. wok
Delft wokrestaurant Peking
Delft wokrestaurant Royal Palace
Uitstekende koks, personeel en verse ingredienten, heerlijk vlees en vis,
voor mij 5 sterren
| Jenny Glasbergen, 31 maart 2011
Deventer Restaurant De Zomertuin
Ede wokrestaurant Oriëntal
Eindhoven wokrestaurant Wok4you
Epse wokrestaurant De Rozentuin
Enschede wokrestaurant De wok mr. hu
Groningen wokrestaurant de Euroborg (voetbalstadion)
Heemskerk wokrestaurant Wok's Delight
Hengelo wokrestaurant Golden Wok, Oldenzaalsestraat 547
Hoofddorp wokrestaurant De Gouden Wok A4
Hoofddorp wokrestaurant Hollywok
Houten wokrestaurant Yakimono, Meidoornkade 33, 3992 AG Houten
Recent wezen eten bij dit restaurant en dit is echt een aanrader | R.de V ries, 23 maart 2010
Hulsberg wokrestaurant Jin poo wok
Leerdam wokrestaurant De Nieuwe Pauw
Lelystad wokrestaurant Gouden Huis
Maarssen wokrestaurant Wok Mallejan
Nijmegen wokrestaurant Sapporo
Nijmegen wokrestaurant Kok for Go
Papendrecht wokrestaurant Wok Planet
Putten wokrestaurant De Muur Oriental Cuisine
Rhenen wokrestaurant Wok Paleis
Rijen wokrestaurant Wok Plaza
Rosmalen wokrestaurant Wapen van Rosmalen
Rotterdam wokrestaurant De Gouden Wok
Rotterdam wokrestaurant Idol's
Scheveningen wokrestaurant Rosarium Wokrestaurant Westbroekpark
Sluiskil wokrestaurant Wokplaza, Minister Lelyplein 1
, 4541 EA
Uitstekende sfeer, goed gevulde buffetten, heerlijke wok en tipangerechten tegen een zeer betaalbare prijs! | John, 6 nov 2010
Valkenswaard wokrestaurant Wok Eiland
Vlaardingen wokrestaurant Wok House
Wateringen wokrestaurant Golden Village
Zaandam wokrestaurant Crystal Wok
Zo lekker eten en zo een ruime keus.
Echt heerlijk en blijf er ook komen.
| Y. Mulsch-Van der Waart , 18 okt 2010
Zandhoven wokrestaurant Showcooking Wok Villa
Uit 'Wokken is een kunst', Janneke Vreugdenhil.
Roerbakken is een van de meest zintuiglijke manieren van koken. Je zet de pan op het vuur en wacht tot hij begint te walmen. Een plens koude olie op het hete zwarte staal, nog heel even geduld. De eerste elementen. Gember. Knoflook. Sjalot. Pepers. Luid gesis. En dan de geur die opstijgt, de vluchtige aroma’s die je neus in wervelen.
Hoewel de kooktechniek zelf al bestaat sinds de Han-dynastie, is de term roerbakken relatief nieuw. Hij is uitgevonden door de linguïst Yuen Ren Chao. In 1956 publiceerde zijn echtgenote, de arts Buwei Yang Chao, een boekje waarin zij aan westerlingen haar geboortekeuken uitlegt: How to Cook and Eat in Chinese. Zelf sprak en schreef zij nauwelijks Engels en het was haar man die naar vertalingen van typische Chinese begrippen zocht. Voor ch’ao, een techniek die zijn vrouw uitlegt als het ‘op-groot-vuur-in-ondiep-vet-onder-voortdurend-roeren-snel-bakken-van-kleingesneden-materiaal-met-natte-smaakmakers’, verzon hij ‘stir-fry’. Dat werd in het Nederlands roerbakken. How to Cook and Eat in Chinese is een charmant en leerzaam boekje, niet in de laatste plaats vanwege de kordate, geestige toon van mevrouw Chao.
Voor nu pikken we er een paar universele roerbakregels uit:
Behalve hitte en beweging is voor succesvol roerbakken een goede voorbereiding essentieel. Zorg dat alle ingrediënten klaar staan. Aromaten als gember, knoflook etcetera fijngesneden. Sauzen, condimenten en andere smaakmakers voor het grijpen. Vlees, vis, garnalen, tofu, groente of wat dan ook in handzame stukjes. Deze voorbereiding is het meeste werk.
Het roerbakken zelf is in een paar minuten gepiept.
Verder is het belangrijk om de wok eerst loeiheet te laten worden en er daarna pas olie in te gieten (onthoud: hete pan – koude olie).
Voeg daarna eerst de aromaten toe, vervolgens de hoofdingrediënten die de langste garing nodig hebben, enzovoort.
Sauzen en condimenten zijn voor het laatst.
Tot slot, niet onbelangrijk: zorg dat de eters klaarzitten. Roerbakgerechten moeten gegeten worden zodra ze klaar zijn.
TOFU, BROCCOLI EN PADDENSTOELEN UIT DE WOK
In de Chinese keuken wordt meer olie gebruikt dan in het westen vaak wordt gedacht. Begin altijd met een royale hoeveelheid, zeg een vingerkootje diep, om zaken als vlees, vis, garnalen en tofu razendsnel bruin te bakken, bijna te frituren eigenlijk.
Giet daarna, voordat u de overige ingrediënten roerbakt, het teveel aan olie weer af. Bewaar de afgegoten olie in een glazen pot of iets dergelijks zodat u het een volgende keer weer kunt gebruiken.
Als u dat telkens wanneer je roerbakt doet, wordt de olie gaandeweg steeds aromatischer en smakelijker.
Dit recept is bedoeld voor 2 personen. Als u het gerecht voor meer eters wilt maken, kunt u de hoeveelheden eenvoudigweg verdubbelen, maar bereid die vervolgens wel het liefst in twee porties. Met te veel ingrediënten tegelijk in de wok daalt de temperatuur en zal de boel gaan sudderen in plaats van bakken.
Voor 2 personen: 1 tl maïzena, 2 el Shaoxing rijstwijn (toko) of droge sherry, 2,5 el lichte sojasaus, paar druppels sesamolie, 175-200 g tofu, in dobbelsteentjes, rijst- of arachideolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 2-3 cm gemberwortel, in lucifertjes, 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden, ½ - 1 rode chilipeper, in ringetjes, 200 g broccoli, in roosjes en de geschilde steel in dikke lucifers, ½ rode puntpaprika, in ringen, 100 g shiitakes, in plakjes, 100 g oesterzwammen, in repen gescheurd, 1 lente-uitje, schuin gesneden.
Roer in een diep bord de maïzena met 1 el Shaoxing of sherry, 1 el sojasaus, een paar druppels sesamolie en een snuf zout door elkaar.
Schep hier voorzichtig de blokjes tofu door en laat minimaal 30 minuten marineren.
Schenk in een kopje nog eens 1 el Shaoxing of sherry, 1,5 el sojasaus en 1,5 el water en bewaar.
Zet een wok op hoog vuur en wacht tot hij gaat walmen. Schenk flink wat olie in de wok – ongeveer een vingerkootje diep –, laat die ook heet worden en frituur de tofu in ongeveer 2 minuten goudbruin.
Schep uit de wok en bewaar.
Schenk het grootste deel van de olie uit de wok en bewaar voor de volgende keer.
Zet de wok met de achtergebleven olie weer op hoog vuur en laat opnieuw heet worden.
Voeg de sjalot, gember, knoflook en chilipeper toe en roerbak 20 - 30 seconden.
Voeg de broccoli toe en roerbak 1 minuut. Blus met een scheutje water (ongeveer een half kopje) en blijf nog 1 minuut omscheppen of husselen, tot het water verdampt is.
Voeg de paprikaringen toe en roerbak 30 seconden mee.
Voeg de shiitakes en oesterzwammen toe en roerbak ze 2-3 minuten mee.
Doe de tofublokjes er weer bij, schenk ook het kopje met shaoxing/sherry en sojasaus leeg in de wok en schep alles nog heel even om.
Proef en voeg zo nodig nog een snufje zout toe. Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer desgewenst met rijst.
Een versie van dit artikel verscheen ook in de krant van 23 maart 2024.